Všechny recepty : Rybí pokrmy : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Smažený pstruh se salátem

Pstruh smažený v okořeněném těstíčku se salátem z brambor, rajčat, cibule a kopru


Čas přípravy: 110 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 960 / 1 porce
Kalorie: 182 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Smažený pstruh se salátem: Pstruh smažený v okořeněném těstíčku se salátem z brambor, rajčat, cibule a kopru


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Smažený pstruh se salátem

Potřebujete potraviny:
Pstruh: 8 ks (mražené filety)
Citrónová šťáva: 5 polévkových lžíc (šťáva z 1 ks)
Brambory: 500 g (uvařené ve slupce, oloupané, nakrájené na kostičky)
Sůl
Cibule jarní: 4 ks (půl svazku cibulky nakrájené na kolečka)
Rajčata: 150 g (malá, rozpůlená)
Kopr: 1 ks (svazek, omytý, nasekaný)
Ocet: 3 polévkové lžíce
Olej olivový: 5 polévkových lžíc
Pepř
Mouka hladká: 150 g
Pivo tmavé: 200 ml
Vejce: 2 ks
Kari: 1 kávová lžička
Olej slunečnicový (na smažení)

Potřebujete náčiní:
Mísa velká
Pánev
Miska

Postup přípravy:
Krok 1: Porce ryby zakapeme citrónovou šťávou.

Krok 2: Příprava salátu: v míse smícháme nakrájené brambory, rajčata, cibulku, kopr a vmícháme zálivku připravenou z olivového oleje a octa. Salát dochutíme solí a pepřem a dáme uležet do lednice.

Krok 3: Příprava těstíčka: v misce smícháme mouku, pivo, vejce, podle chuti sůl, pepř a kari.

Krok 4: Na pánvi rozehřejeme olej a postupně na něm dozlatova smažíme porce ryby namáčené v těstíčku.

Krok 5: Pstruha se salátem servírujeme ozdobené koprem, jako přílohu můžeme podávat tatarskou omáčku.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční