Rizoto s kuřecím masem a houbamiRýže vařená v kuřecím vývaru, smíchaná s kuřecími kousky , houbami , piniovými oříšky a parmezánemČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 684 / 1 porce Kalorie: 153 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vývar kuřecí: 1000 ml Maso kuřecí: 250 g (nakrájené na kostičky) Rýže bílá: 250 g (dlouhozrnná) Smetana sladká: 180 ml Houby: 125 g (nakrájené) Sýr parmezán: 90 g (nastrouhaný) Ořechy piniové: 4 polévkové lžíce (opražené) Bazalka: 4 polévkové lžíce (čerstvá, nasekaná) Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Máslo: 15 g Sůl Potřebujete náčiní: Velká pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Na velké pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm utřený česnek, kuřecí kousky a nakrájené houby. Krok 2: Přisypeme rýži, nalijeme na ní vývar a dusíme asi 20 minut pod pokličkou, až je rýže téměř měkká. Krok 3: Zalijeme smetanou a ještě chvilku dusíme, až se do rýže vsákne. Krok 4: Vmícháme parmezán a piniové oříšky, podle chuti přisolíme, a při podávání ozdobíme bazalkou. |