Všechny recepty : Rybí pokrmy : Středomořská kuchyně : Jednoduchý :

Pečená treska se sardelkami

Zapékané porce ryby se sardelkami, rajčaty a dvěma druhy sýrů


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 332 / 1 porce
Kalorie: 106 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Pečená treska se sardelkami : Zapékané porce ryby se sardelkami, rajčaty a dvěma druhy sýrů


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Pečená treska se sardelkami

Potřebujete potraviny:
Treska: 500 g (mražené porce filé)
Citrónová šťáva: 5 polévkových lžíc
Bazalka: 2 kávové lžičky
Oregano: 2 kávové lžičky
Sůl
Pepř
Rajčata: 500 g (nakrájená na plátky)
Sardelky: 4 ks (jemně nasekané)
Sýr Ementál: 75 g (strouhaný)
Sýr parmezán: 75 g (nastrouhaný)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Bazalka čerstvá (snítky na ozdobu)

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Filé pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 20 min odležet.

Krok 2: Zapékací mísu vymažeme tukem, vložíme do ní rybu, kterou posypeme bazalkou, oreganem, solí a pepřem.

Krok 3: Rybu obložíme plátky rajčat a posypeme nakrájenými sardelkami a strouhanými oběma druhy sýrů.

Krok 4: Pokrm zakapeme trochou olivového oleje a dáme péci do předehřáté trouby (ca. 20-30 min).

Krok 5: Před podáváním tresku ozdobíme snítky bazalky.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Otmar, zítra Mahulena