Bramborová kaše s pórkemChutná příloha k masu - bramborová kaše ochucená pórkem a rukolouČas přípravy: 40 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 318 / 1 porce Kalorie: 82 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Brambory: 500 g (oloupané, nakrájené) Mléko polotučné: 100 ml Salát rukola: 50 g Pórek: 1 ks (očištěný, nakrájený nadrobno včetně zelené části) Ořechy piniové: 1 polévková lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Ocet balsamikový: 2 kávové lžičky Olej olivový: 1 polévková lžíce Sůl Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mixér |
Postup přípravy: Krok 1: Brambory uvaříme v hrnci v menším množství osolené vody doměkka.1 minutu před koncem varu vložíme do hrnce nakrájený pórek. Krok 2: Piniová semínka opražíme dozlatova bez tuku na pánvi. Krok 3: Rukolu rozebereme na lístky, které omyjeme. Vložíme je do mixéru spolu s česnekem, octem a olejem a rozmixujeme najemno. Krok 4: Uvařené brambory s pórkem slijeme,rozmačkáme, vlijeme do nich mléko a vše rozšleháme metlou na kaši. Krok 5: Do kaše vmícháme rozmixovanou ochucenou rukolu. Krok 6: Kaši podle chuti přisolíme a můžeme podávat. |