Pomerančovník Sladký (Citrus aurantium)

Sladké pomeranče mají karminativní účinky při plynatosti a poruchách trávení


V dnešní době jsou sladké pomeranče nejběžnější v tradiční anglické zavařenině, i když dobře známé jsou rovněž silice (nerolový olej, destilovaný z květů a bergamotová silice z plodů). Nejlepší a nejzdravější ale je v syrovém stavu. Číňané používají v lékařství jak zralé, tak i nezralé plody.

Sladké pomeranče mají karminativní účinky při plynatosti a poruchách trávení a mohou zmírňovat nevolnost. Jak nerolový, tak bergamotový olej jsou hojně používány v aromaterapii, působí ne nervovou a zažívají soustavu. Využívají se nejen plody, ale i kůra a silice.


UPOZORNĚNÍ!!!
Při využívání léčivých účinků rostlin se vždy poradíme s lékařem !!!

Článek v rámci spolupráce poskytla webová stránka:bylinky.kvalitne.cz


 Foto / obrázky k článku  Pomerančovník Sladký

 Legální použití článku  Text článku je dostupný pro Váš blog/web za podmínek

Poradna k článku
Pomerančovník Sladký
Diskuze k článku
Pomerančovník Sladký
Fotosoutěž
Psi, kočky a td.




Navigace: A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W X Y Z Ž VŠE

Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz




Pomerančovník Sladký
Pomerančovník Sladký


Pomerančovník Sladký
Pomerančovník Sladký


Pomerančovník Sladký
Pomerančovník Sladký


Fotogalerie (3)...


Přidat foto...



Poradna
Poradna
Poslední dotazy:
29.10: Máte-li zájem o jakékoli podrob nější informace na téma: Pomerančo vník Sladk...
HELP !

IQ test online

Hry online
Svátek má  Štěpánka, zítra Felix